May 30, 2009

Ijipsyen~ de lauziest draiver of ol taim!

[As posted in my facebook profile]

Ferstli, ai wan tu epolejaiz for raiting dis not dis wei.. obviesli bikoz ai don wan eni of mai ijipsyen frens tu andersten wat aim gonne sey.. bikoz it mait saund offensif..

ai hev bin draiving (or raiding) in kairo for kwait sam taim.. en ai hev tu admit det ijipsyen ar de lauziest draiver in de world!!

ivendo sam mait beg tu differ bai seying det dey ar rather professionel draiver, ai strongli don ting so..

de most intolerebel ting det ai hev siin is haw dey wan tu mek e tern (tu de left for en ekzampel) dey don iven trai tu kip left severel handreds miters bifor.. dey samtaims wil trai to tern left iven wen dey ar at di raitmost len.. dis wil obviesli kriet e trafik jem!!

not tu mensyen deir bad habbit to pres diar kar horn litereli everi seken!! mai fader iven sed det meibi mai haipertensyen is kausd bai di enviyerment on de rod.. (-_-)

if sambadi nok enader kar dawn, dey both wil stop diar kar rait wer di eksiden tuk ples!! withaut iven traying tu muv diar kar tu di said of de rod.. ughhh~ stupid

ai mis mai kantri (T_T)



Luk et haw damb dey ar..


no trafik lait.. dey jast depen on de polis tu mek syuer dat de rod is raning smusli..



mai fren aka neiber, Afiq Shahrom sed, "try nak buat light trail.. tapi tak brape nk jadik... sebab keta kat mesir jalan tak ikut lane.. haishh "

9 comments:

cairo boy said...

if i was ur english teacher..i'll give u D7 for ur english...

btw,nice entry...creative..haha

misa'e said...

gelak guling2 atas carpet lambang amat kelakar

yg ini baru euphoria!haha..

[bai de wei, ai mis mai kantri tu..sob2]

Farid Nazmi said...

Laaa,klo xnak bgai paham baik tulis bahasa melayu.aku pon senang nak baca.haha.BTW ko dah kena tag kat blog akuuu

c's said...

hadeee~ seriously i really need sum tyme to translate d sound of words to the appropriate meaning.. terasa macam agnosia..

nice2!

Effy Saiful said...

haha,wat is so difikelt? its es izi es riding in Malay =p

aah la farid, why didn't i come up with that idea ek..huhu

Inamohde said...

Kalu nak lagi best, pi bawah sikit kat jiran yg belah selatan tu. Ada trapik lait tapi tak pakai. Poleez duk cangkung kat tepi trapik lait full costume and pakai sipar jer, amik angin carbon monoksida, mcm penunggu..... sambil tengok2 kereta yg lalu lalang peak hours, sebagai hiburan gitu. Drebar lori bawak org ramai2 macam bawak kambing, pas tu lepak-lepuk org jatuh atas jalan... takde had muatan nyer. Alahai Kasssimmmm Selamat.... lagi horror dek oiii...

Amermeftah said...

Aku kurang hak untuk komen sebab tak menunggang apa lagi memandu. Sekadar membonceng sekali-sekala.

Tapi bukankah dia orang ni punya refleks tinggi? Orang tua-tua lama selalu kata di Mesir ni eksiden jarang jadi dan kalau jadi sekali betul-betul teruk punya.

Kita di Malaysia dengan jalanraya yang khabarnya terbaik di Asia Tenggara, Ops Sikap dan entah apa-apa ops lagi, nak dapat lesen pun bukan main ketat syarat dan examnya, pun berlambak-lambak juga yang meninggal tengah jalan.

Sambil-sambil bolehlah baca:
http://sebatangklobot.wordpress.com/2009/06/02/whatever-happened-to-the-egyptian/

h a r i z, H said...

hahaha. arab bro, arab.

Effy Saiful said...

biasa la tu..mana2 pun sama sebenarnya..berkongsi pengalaman menunggang di Mesir ni bkn bermakna generalize..dan bkn utk perasan diri bgs dsb spertimana yg di'claim' oleh sesetengah individu..

sbb itulah journalism bersifat objektif..not everybody has to be u.. and i personally nvr force anyone to think the way i do.. but at least i dont criticize them for 'not being me'..

org2 mcm tu yg sepatutnya lebih patut diberi simpati =(